Hulpverleners budget- en schuldhulp binnen het samenwerkingsverband

BIZonder Inspiratie -en netwerkmoment 19 11 2018

Beste partner,

Graag nodigt BIZ Noord-West-Vlaanderen je uit op haar inspiratie en- netwerkmoment. In de voormiddag worden de deelnemers meegenomen in de lezing met als titel ‘Als te weinig teveel wordt’. 

In namiddag stelt BIZ de ‘WAKOSTA?! beurs’ voor, een interactieve tool om met jongeren van het laatste jaar secundair onderwijs preventief aan de slag te gaan rond het duurzaam beheren van budget en het voorkomen van schuldoverlast.

Voor beide onderdelen kan afzonderlijk worden ingeschreven. Hieronder vindt u alle info in verband met het voor- en namiddaggedeelte.

Voormiddag – Geerdt Magiels

Als we te weinig van iets hebben treden specifieke veranderingen op in brein en lichaam. Of het nu gaat om te weinig geld, voedsel, tijd of vriendschap,… de neurologische en psychologische effecten zijn dezelfde. Door schaarstestress doen we dingen die we beter niet zouden doen. Met een versmalde mentale en cognitieve bandbreedte doen we dingen die we beter niet zouden doen. De psychopathologie van de schaarste biedt een verhelderende kijk op armoede en overvloed.

Wie is Geerdt Magiels?

Geerdt is bioloog en filosoof. Hij schrijft en praat over wetenschap en kunst, gezondheid en geneeskunde, biologie, breinen en genen. Hij is ook te horen op de radio en zijn bijdragen zijn te lezen in de krant. Daarnaast is hij auteur van tal van boeken m.b.t. deze thema’s.

Namiddag – Interactieve kennismaking met de WAKOSA?! beurs

Vanuit de samenwerking met de 3 West-Vlaamse BIZ regio’s werd een interactief spel-leer-doe concept ontwikkeld dat jongeren op een realistische wijze meeneemt in wat het financieel inhoudt om op eigen benen te staan. In eerste instantie focust de beurs zicht op jongeren tussen de 18 en 21 jaar, maar het concept is ook naar andere doelgroepen inzetbaar.

Vanaf januari 2019 kunnen partners van BIZ Noord-West-Vlaanderen WAKOSTA?! gratis ontlenen. Tijdens het namiddaggedeelte krijg je de kans om de beurs te ontdekken en na te gaan wat de meerwaarde van dit concept kan zijn voor de eigen organisatie of doelgroep(en).

Er wordt tevens ruimte voorzien voor praktische en inhoudelijke vragen.

Het belooft een boeiende dag te worden en wij hopen onze partners talrijk te mogen verwelkomen. 

de inschrijvingslink vind je hier

 

vectortekeningen_budgetinzicht

'Als te weinig teveel wordt'  & de WAKOSTA?! budgetbeurs