Volwassenen

Educatieve video's

Eén van de kernopdrachten van de 11 BIZ-samenwerkingsverbanden in Vlaanderen en Brussel is bijdragen tot financiële educatie en preventie van schuldoverlast. In het kader daarvan hebben zij samen met SAM en Wikifin drie educatieve video’s.

De video’s kunnen worden bekeken op de website van Wikifin via Youtube en binnenkort ook op www.eerstehulpbijschulden.be

en zijn vertaald i.s.m. de Franstalige en Duitstalige partners. 

Video 1 :  Hoe behoud  ik overzicht over mijn inkomsten & uitgaven?

In deze video worden enkele basistips gegeven om een goed overzicht te krijgen op jouw inkomsten en uitgaven.

Jean-Paul Servais, voorzitter van de FSMA: “Als je financiële problemen wil vermijden, is het essentieel dat je je facturen goed beheert en binnen je budget blijft. Door de ontwikkeling van interactieve tools, zoals deze video’s, kan een ander publiek worden bereikt dan de bezoekers van de Wikifin-portaalsite, en kunnen ook aan die consumenten de sleutels worden aangereikt om hun financiële toekomst in eigen handen te nemen”.

Nederlandstalige versie / Franstalige versie 

 

Video 2 :  Waar kan ik terecht voor hulp bij het beheren van mijn budget?

Deze video besteedt aandacht aan de verschillende vormen van begeleiding waarop je beroep kan doen als je financiële problemen hebt. 

“Voor mensen met financiële problemen is het erg belangrijk te weten dat er oplossingen bestaan voor hun situatie, dat zij gratis een beroep kunnen doen op professionelen en dat zij die professionelen weten te vinden”, aldus Anne Defossez, directrice van het Centre d’Appui aux services de Médiation de Dettes.

Nederlandstalige versie /Franstalige versie 

 

Video 3 : Collectieve schuldenregeling: wat is het en hoe gaat het in zijn werk?

Hierin wordt specifiek ingegaan op de procedure van de collectieve schuldenregeling.

“Collectieve schuldenregeling kan licht brengen aan het einde van een lange schuldentunnel. Dit traject is echter heel complex en brengt soms misvattingen met zich mee. In deze video doen we helder en genuanceerd uit de doeken wat deze procedure concreet inhoudt.” onderstreept Eveline Bohez (BudgetInZicht).

Nederlandstalige versie / Franstalige versie 

 

Dankzij de ontwikkeling van deze nieuwe preventie- en sensibiliseringstools kan de samenwerking tussen de actoren op het terrein van de financiële educatie nog verder worden versterkt.

vectortekeningen_budgetinzicht

BIZ, SAM & WIKIFIN ONTWIKKELEN EDUCATIEVE VIDEO'S IN HUN STRIJD TEGEN OVERMATIGE SCHULDENLAST