Collectieve Schuldenregeling

Dialoogdagen en trefdagen collectieve schuldenregeling

Maart 2019: Rechtendetectie & maximaal samenwerken binnen collectieve schuldenregeling.

In maart 2019 organiseerden de West-Vlaamse samenwerkingsverbanden BudgetInZicht (BIZ) 3 regionale trefdagen met vorming en casusbespreking als hoofdingrediënten.

De drie edities waren allen boeiende, inspirerende momenten die door zo'n 160 geïnteresseerde arbeidsrechters, hulpverleners, advocaat-schuldbemiddelaars werden bijgewoond. 

  • Het BIZ team beet de spits af met de voorstelling van het nieuw draaiboek ‘Maximaal samenwerken met oog op kwaliteit & efficiëntie binnen CSR’ dit werkinstrument is uitgewerkt door de regionale werkgroepen CSR o.l.v. BIZ
  • Daarna volgde de vorming rond rechtenverkenning binnen CSR door Ria Vandaele.  De mindmap vind je hier. Dit is een .swf-bestand: sla het bestand eerst op via de rechtermuisknop ‘opslaan als’, om te openen klik je met je rechtermuisknop op ‘openen met’ en selecteer je ‘Internet Explorer’. Hierna opent het programma Mindjet; als je op de ‘+’-symbolen klikt, vouwt de mindmap zich open.
  • Na een gezellige lunch startte de dialoog & uitwisseling o.b.v. het draaiboek en een bijhorende casus o.l.v. externe moderatoren
  • Om af te sluiten met een fijne receptie in de eerste lentezon. 

BIZ blikt tevreden terug op deze dag en gaat verder aan de slag met de insteken en de evaluatie van de dag. 

De presentatie van de voormiddag met voorstelling van het draaiboek CSR en de mogelijks in te zetten tools per fase, vind je hier. 

Alle tools vind je ook terug op de site www.effectieveschuldbemiddeling.be

Voor bijkomende vragen of suggesties kan je ons steeds contacteren

vectortekeningen_budgetinzicht

Tweejaarlijks tracht BIZ schuldhulpverleners en advocaat-schuldbemiddelaars samen te brengen met het oog op maximaal samenwerken in CSR.