MAATREGELEN CORONA

VLAAMSE STEUNMAATREGELEN VOOR ZELFSTANDIGEN EN ONDERNEMINGEN

Een overzicht van de Vlaamse steunmaatregelen vind je terug op de site van VLAIO.

Bijkomende informatie en adviezen over deze steunmaatregelen vind je ook terug op de site van UNIZO.

 

 

HINDERPREMIE - voor bedrijven die verplicht zijn om te sluiten!

De corona hinderpremie geldt voor alle ondernemingen met een fysieke locatie in het Vlaamse Gewest die rechtstreeks door de Federale Overheid verplicht worden om te sluiten.

--> ook zelfstandigen in bijberoep komen in aanmerking voor deze premie wanneer ze door de hoogte van hun inkomen dezlfde sociale bijdragen moeten betalen als een zelfstandige in hoofdberoep.

Meer informatie over deze premie vind je hier.

Wie Niet verplicht moet sluiten, maar toch groot omzetverlies lijdt, kan een beroep doen op de compensatiepremie. Net als ondernemers die GEEN kantoor/winkel/salon hebben, kunnen op de premie een berope doen.

COMPENSATIEPREMIE --> nieuw

Bedrijven die geen recht hebben op de hinderpremie, kunnen evenwel beroep doen op de compensatiepremie als men kan aantonen dat er een omzetverlies is van minstens 60% tov dezelfde periode vorig jaar. 

--> €3000 voor zelfstandige in hoofdberoep of zelfstandige in bijberoep en door de hoogte van hun inkomen sociale bijdragen betaalt als een zelfstandige in hoofdberoep.

--> €1500

  • voor zeflstandige in bijberoep met een inkomen tussen €6996,89 en €13.993,78
  • voor zelfstandigen in bijberoep die verplicht zijn geweest om te sluiten
  • Opgelet: deze premie geldt NIET voor zelfstandigen in bijberoep die dit combineren met een job als werknemer van 80% of meer.

Meer informatie over deze premie vind je hier terug.

 

 

vectortekeningen_budgetinzicht