Jongeren van het secundair onderwijs

De WAKOSTA ?! Budgetbeurs

Doelgroep:

3de graad secundair onderwijs.

Vernieuwd concept WAKOSTA ?! Budgetbeurs

Wakosta ?! de wegwijzer in je portemonnee. In de regio Zuid-West-Vlaanderen is het concept van de interactieve budgetbeurs al meer dan 10 jaar een succesformule. Samen met de andere BIZ-regio’s in West-Vlaanderen bundelden OCMW, CAW en verenigingen waar armen het woord nemen, de krachten en de middelen om een vernieuwd concept van de budgetbeurs te ontwikkelen in BIZ West-Vlaanderen.

Doelstellingen:

De Wakosta?!-budgetbeurs is een ervaringsparcours waarin jongeren op een interactieve manier ondergedompeld worden in verschillende aspecten van het zelfstandig leven en de financiële gevolgen van keuzes. Jongeren doorlopen deze beurs aan de hand van een concreet personage. Ze worden op die manier uitgedaagd keuzes te maken en hun budget in evenwicht te houden aan de hand van volgende thema’s:

  • Op eigen benen, wat nu?
  • Wonen en energie
  • Dagelijkse kost
  • Media
  • Vrije tijd
  • Missie geslaag ? ! Budget in Balans ? 

Opmerkingen:

Naast het 'vaste' aanbod van de beurs, bestaat er eveneens een mobiel aanbod dat door de partners kan worden ontleend. Organisaties of scholen die dit wensen kunnen op deze manier de beurs op de eigen locatie opzetten.

Interesse?

Wist je dat ook andere BIZ regio's de WAKOSTA?! budgetbeurs ter beschikking stellen?

Wist je dat ook andere BIZ regio's een gelijkaardig initiatief aanbieden ? 

vectortekeningen_budgetinzicht

Vernieuwd concept Wakosta ? ! budgetbeurs 

De Wakosta?!-budgetbeurs is een ervaringsparcours waarin jongeren op een interactieve manier ondergedompeld worden in verschillende aspecten van het zelfstandig leven en de financiële gevolgen van keuzes.