Kinderen van het basisonderwijs

BudgetPret

budg€tPRET, ontwikkeld door Wikifin

Doelgroep:

2de en 3de graad basisonderwijs

Doelstellingen:

Dit leren de leerlingen spelenderwijs met budg€tPRET:

- prijzen vergelijken;
- rekenen met geld;
- beheren van een opgegeven budget;
- keuzes maken bij consumptie;
- in groep beslissingen nemen.

Algemene omschrijving:

Het is enorm belangrijk om kinderen en jongeren met geld te leren omgaan. Als ze van jongs af aan begrijpen dat je een euro maar één keer kunt uitgeven, dan kan hen dat later financiële zorgen besparen. Studies tonen ook aan dat je niet vroeg genoeg kan beginnen met het aanleren van goede gewoontes rond geld. Budg€tPRET - ontwikkeld door Wikifin -  zet hier op in! Het spel wordt in de klas gespeeld, met maximum 30 spelers (groepjes van 4 à 5 leerlingen). Het spel duur ongeveer 40 minuten tot een uur en dient begeleid te worden door een spelbegeleider (leerkracht, opvoeder, …).

Opmerkingen:

Het spel kon door leerkrachten tot voor kort gratis worden besteld bij Wikifin, maar gezien het grote succes is de voorraard uitgeput. Er bestaat echter een elektronische versie die de begeleider toelaat om de nodige zaken af te drukken, zodat men het spel zelf kan samenstellen.

Aanbod vanuit BIZ Noord-West-Vlaanderen:

Leden van het samenwerkingsverband kunnen dit spel gratis ontlenen. Interesse, neem dan contact op!

vectortekeningen_budgetinzicht

Het is enorm belangrijk om kinderen en jongeren met geld te leren omgaan. Als ze van jongs af aan begrijpen dat je een euro maar één keer kunt uitgeven, dan kan hen dat later financiële zorgen besparen.